Izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda u Leskovcu

Bez autora
Apr 03 2012

Danas je u Leskovcu potpisan Ugovor o izgradnji centralnog postrojenja za preradu otpadnih voda, koje će značajno unaprediti kvalitet života stanovnika tog grada i smanjiti rizike za javno zdravlje. Ugovor o izradnji centralnog postrojenja za preradu otpadnih voda u Leskovcu potpisali su šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer i predstavnik kompanije "Štrabag" Ivica Budiša. Ugovor o donaciji Vlade Holandije u iznosu od 7,9 miliona evra za proširenje kanalizacione mreže u više od 20 naseljenih mesta na teritoriji Leskovca potpisali su direktor Direktor Kancelarije za evropske integracije Vlade Srbije Milica Delević i ambasador Holandije u Srbiji Laurent Stokvis. Reč je o projektu vrednom 24 miliona evra, koji će poboljšati kvalitet života približno 80.000 žitelja tog grada.

Izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda u LeskovcuDanas je u Leskovcu potpisan Ugovor o izgradnji centralnog postrojenja za preradu otpadnih voda, koje će značajno unaprediti kvalitet života stanovnika tog grada i smanjiti rizike za javno zdravlje.

Ugovor o izradnji centralnog postrojenja za preradu otpadnih voda u Leskovcu potpisali su šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer i predstavnik kompanije "Štrabag" Ivica Budiša.

Ugovor o donaciji Vlade Holandije u iznosu od 7,9 miliona evra za proširenje kanalizacione mreže u više od 20 naseljenih mesta na teritoriji Leskovca potpisali su direktor Direktor Kancelarije za evropske integracije Vlade Srbije Milica Delević i ambasador Holandije u Srbiji Laurent Stokvis.

Reč je o projektu vrednom 24 miliona evra, koji će poboljšati kvalitet života približno 80.000 žitelja tog grada. U finansiranju projekta sakupljanja i tretmana otpadnih voda u Leskovcu učestvuju i EU sa bespovratnim sredstvima u iznosu od 10,4 miliona evra, Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Vlade Srbije sa pet miliona evra i opština Leskovac sa 650.000 evra.

Očekuje se da će projekat biti završen sredinom 2014. godine, a radove će izvoditi austrijska firma "Štrabag", koja je izabrana na tenderu.

Realizacijom ovog projekta, uz prethodno izgrađenu deponiju, stvoriće se uslove za to da Leskovac postane jedna od najvećih zona za proizvodnju organske hrane u Evropi. Takođe, realizacija ovog projekta doprineće povećanju kapaciteta Leskovca u privlačenju novih investicija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik